Alüminyum petekler, standart sac peteklerden farklı oldukları için; özelleştirilebilir ısıtıcılardır. Odanızın herhangi bir bölümüne uygun boyutta ve renkte tercih yapabilirsiniz. Alüminyum radyatörlerin bu özellikleri bazen kafa karışıklığına sebep olmaktadır. Petek ölçüsü hesaplarken; Yükseklik ve uzunlukların değişebilmesi, ayrıca dilim genişliklerinin farklı olması bazen siz müşterilerimizi zorlayabiliyor. Bu konuda sizlere yardımcı olmak istiyoruz.

Dilim Genişliği Nedir ?

İlk olarak “Nedir bu dilim genişliği?” sorusuna cevap verelim. Bildiğiniz üzere alüminyum petekler, standart sac ve döküm peteklerin aksine dilimlerden meydana gelmektedir. Bu dilim genişlikleri beğendiğiniz modele değişiklik gösterebilir. Aşağıda 3 farklı modele ait dilim genişliklerini görüyorsunuz:

MANAROLA (10 CM DİLİMLER)
BRUGGE (5CM DİLİMLER)
BELVEDERE (8CM DİLİMLER)

Dilim genişlikleri, istediğiniz ölçülerde alacağınız radyatörün sadece görünüş ve tasarımı ile ilgilidir. Örneğin; 1 metre alüminyum radyatör, Manarola modelinde 10 dilim iken, Brugge modelinde 20 dilim olmaktadır. Bu husus genel olarak tüm alüminyum radyatör üreticilerinde vardır. Standart dilim genişlikleri olmayıp; daha çok farklı genişlikler sunulur size. Burada sizin model ve görünüş olarak yapacağınız tercihler önemlidir. (8 cm dilimli bir model tercih edecekseniz, 100cm yerine 96 ya da 104 cm tercih etme durumunda olduğunuzu göz önünde bulundurun.)

Ölçüleri Doğru Not Almak

Alüminyum radyatör siparişi verirken veya almaya karar verdiğiniz de dikkat etmeniz gereken önemli bir husus “ölçüleri doğru almak ve not etmek“tir. Aldığınız notlarda ölçüler belli bir standart içerisinde olmalıdır. Örneğin birden fazla petek alacaksanız listenizi “yükseklik*uzunluk” veya “uzunluk*yükseklik” şeklinde yazmalısınız. Bunları karışık şekilde not etmek; karışıklığa sebep olacaktır. Tesisatçı ile çalışıyor iseniz, bu hususu özellikle belirtmenizde fayda vardır. Yapılacak ufak yanlışlar istediğinizden farklı ölçülerde bir petek ile karşılaşmanıza sebep olabilir. 600*1000 petek ihtiyacınız var iken; 1000*600 bir sipariş vermek istemezsiniz.

Ölçülerden bahsederken Havlupanlar hakkında da kısa bir bilgi verelim. Eğer eski veya değiştirmek istediğiniz sorunlu bir havlupanınız var ise, iki yol izleyebilirsiniz: Birincisi eski havlupanınızın birebir ölçülerini verebilirsiniz. Bağlantı noktaları aynı olacağından bu sorun olmayacaktır. Farklı bir yöntem olarak da duvarda tesisat çıkış noktalarının (tam orta nokta noktalarından) mesafelerini ölçebilirsiniz. Bu şekilde istediğiniz ölçülerde bir havlupan siparişi verebileceksiniz.

Tamamen Size Bağlı

Alüminyum peteklerin (havlupanlar da aynı şekilde) her ihtiyaca cevap verebilen, özelleştirilebilen ürünler olduğunu unutmayın. Kendinizi belli ölçülerle kısıtlamak zorunda değilsiniz. Eğer alçak bir pencereniz var ise yüksekliği az, dar bir duvar boşluğunuz var ise dikey modelleri tercih edebilirsiniz. Her şey sizin beğeninize ve tercihlerinize kalmış durumda. Başka bir yazımızda belirttiğimiz gibi 3 metre uzunluğa kadar üretim yapabiliyoruz. Yükseklik olarak da 2 metre. Eğer banyonuz için mini bir radyatöre ihtiyacınız var ise mesela 40cm*40cm bir model de seçenekleriniz arasında.

Ayrıca daha detaylı çalışmak istiyorsanız web sitemizde ürünlerimize ait detaylı teknik bilgiler mevcut. Duvar mesafesi, aks aralıkları, duvar-radyatör önü mesafesi gibi ince hesaplamaları da önceden elinizde bulundurabilirsiniz.

Bütün bu bilgilerin ötesinde eğer alüminyum petek / radyatör almayı düşünüyor ve belli noktalarda kararsızlıklarınız veya bilgi eksikleriniz var ise bize ulaşabilir ısı hesaplamasından, model önerilerine kadar farklı noktalarda bilgi alabilirsiniz. Tetrad® Alüminyum Radyatör olarak sizlere yardımcı olmaktan mutlu olacağız.

ALÜMİNYUM RADYATÖR / PETEK ÖLÇÜLERİ NASIL HESAPLANIR ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0
    0
    Sepetiniz
    Sepetiniz BoşMağazaya Dönün